به گزارش روابط عمومی اداره کل امور عشایر استان چهارمحال و بختیاری به نقل از خبرگزاری فارس شهرکرد:
مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری گفت: خسارات ناشی از سیل اخیر به عشایر حساب شد اما مدیریت بحران تاکنون چیزی اعلام نکرده و خسارت پرداخت نشده است.
یحیی حسینپور گفت: عشایر در ۶ ماهه ابتدای سال ۲۵ درصد از پروتئین گوشت قرمز استان، ۳۵ درصد از صنایع دستی، یک هزار تن پشم و ۳۵ هزار تن شیر استان را بر عهده داشتند.
مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه زمان کوچ عشایر یک مهرماه اعلام شده است، افزود: حضور عشایر در استان به اقتصاد کمک میکند به طور مثال علاوه بر تولید محصولات در زمان کوچ نیز حداقل یک هزار نفر مشغول کار و جابجایی عشایر هستند.
حسینپور با بیان اینکه اگر عشایر در تاریخ کوچ از استان خارج نشوند تهدیدی برای منابع طبیعی استان است و ادارهکل منابع طبیعی با آنها برخورد میکند، اظهار داشت: البته کوچ عشایر به عوامل مختلفی از جمله آب و هوا و میزان علوفه منطقهای که قرار است به آن اعزام شوند بستگی دارد لذا ممکن است تأخیری در کوچ به وجود بیاید که تا حدودی طبیعی است.
وی اظهار داشت: حمایت از عشایر برای ما ضروری است لذا گروههای هلال احمر، دامپزشکی، شبکه بهداشت و غیره در مسیر کوچ مستقر میشوند تا موارد لازم را انجام دهند، همچنین آب مورد نیاز عشایر در مسیر کوچ به صورت سیار تأمین میشود.
مدیرکل امور عشایر استان بیان کرد: حمایتهای مختلفی از عشایر در طول سال انجام میشود به طور مثال ایلراهها اول بهار بازسازی میشود، آب شرب و چشمههای آبشخور عشایر و دامهایشان در استان تامین میشود، همچنین تامین حدود ۱۰۰ پنل خورشیدی به صورت سالانه، توزیع سیلندرهای گاز، سوخت فسیلی لازم و توزیع تانکر ثابت از جمله خدماتی است که سالانه به عشایر داده میشود.
وی ادامه داد: ساماندهی عشایر کار دشواری است لذا دولت ساماندهی عشایر را تشکیل داد که هر دستگاه متناسب با اعتبار، جمعیت و وظیفهای که دارد به عشایر کمک میکند و ما به عنوان دبیر این کمیته باید مواردی از قبیل شبکه بهداشت، راهها، آب شرب و … را از دستگاهها مطالبه کنیم.
حسینپور در پایان اظهار داشت: خسارات ناشی از سیل اخیر عشایر حساب و اعلام شد اما مدیریت بحران تاکنون چیزی اعلام نکرده است، جادههای تخریبشده بازسازی شده اما خسارت پرداخت نشده است.
ثبت دیدگاه