رئيس سازمان امور عشاير، قائم مقام و جمعي از مديران ستادي اين سازمان با سفر به بيرجند با، نماینده ولی فقیه در استان خراسان جنوبی ديدار و گفتگو كردند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني سازمان امور عشاير ايران به نقل از خبرگزاري ها، كرمعلي قندالي در اين ديدار كه صبح امروز دوشنبه ۲۴ مهر ماه در دفتر آیت الله سید علیرضا عبادی، نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی انجام شد در سخناني با بيان اينكه طرح های بسیار خوبی برای توانمندسازی عشایر به تصویب دولت رسيده است، افزود: طرح ارتقا سطح دانش و مهارت در مناطق عشایری، طرح ارایه خدمات فرهنگی و مذهبی و همچنين طرح ویژه خدمات بهداشتی و درماني به عشاير از مهم ترین اين طرح ها است.
وي توانمندسازی عشاير را یکی دیگر از موضوعات در حال پیگیری سازمان امور عشاير عنوان کرد و گفت: بخشی از این توانمندسازی نرمافزاری و بخشی نيز سختافزاری است.
قندالي با بيان اينكه بخش نرمافزاری این است که بتوانیم در زمينه هاي آموزش، ترویج و تقویت تشکلهای عشايري گام برداریم، افزود: خوشبختانه در حوزه تشکلهاي عشايري در کل کشور و از جمله در خراسان جنوبی وضعیت بسیار مطلوبي داریم و یکی از تشکلهای قوی عشايري اعم از اتحاديه ها و صندوق خرد زنان عشايري را در خراسان جنوبی است.
رئيس سازمان امور عشاير كشور با بیان اینکه احساس ما این است که در جامعه به خصوص جامعه عشایری زنان نقش مهمتری دارند و هدف از تاسیس صندوق خرد زنان عشايري نيز استفاده از ظرفیت و توانمندی هاي بانوان عشايري در عرصه تولید و فرهنگ است.
وي ادامه داد: موضوع ديگري که در توانمندسازی عشاير مهم است نیاز به یک پشتوانه قوی و قانونی است و خوشبختانه در شورای عالی عشایر در سال ۹۳ چند طرح به تصويب رسيده که یکی از این طرحها ارتقای سطح دانش، سواد و مهارت عشایر است كه دولت براي اجرا ابلاغ كرده است.
قندالی ادامه داد: اگر این طرح اجرا شود و همه دستگاهها برای اجرای آن وارد وظایف خود شوند مبنا و اساس توانمندسازی عشاير محکم خواهد شد و کارهاي خوبی اتفاق خواهد افتاد.
رئیس سازمان امور عشایر کشور خاطرنشان کرد: طرح دیگری که در دستور پيگيري است طرح ويژه ارائه خدمات فرهنگي و مذهبي به جامعه عشايري است كه وظایف تمام دستگاهها مرتبط در اين خصوص احصا شده كه باید در قالب این طرح وظایف خود را انجام دهند.
وي طرح دیگر را طرح ویژه ارائه خدمات بهداشتي و درمانی به عشاير عنوان کرد و افزود: این طرحها بیشتر جنبه توانمندسازی و کمک به بهداشت و درمان جامعه عشايري كشور دارد.
قندالي با اشاره به اينكه تلاش مي كنيم تسهیلاتی که به راحتترین وجه به دست عشاير برسد را تامین کنیم، گفت: در این خصوص با کمک دولت طی دو سال گذشته ۲۵۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه با سود ۴ درصد و بازپرداخت ۵ ساله با ضمانت زنجیرهای به عشایر پرداخت كرده ايم.
رئیس سازمان امور عشایر کشور افزود: در این راستا از محل صندوق توسعه ملی امسال افزون بر ۲۰۰ میلیارد تومان تخصیص پیدا کرد که تاکنون بخشی از آن اختصاص یافته که ۱۰ درصد آن نيز به عشاير خراسان جنوبی تعلق گرفته است.
وي با بيان اينكه در سال هاي اخير در حوزه زنجیره تولید گوشت قرمز، صنایع دستی عشاير، گیاهان دارویی و گردشگری عشاير ورود پیدا کرده ايم گفت: استان خراسان جنوبی با وجود اینکه استانی پهناور و منطقه بیابانی و خشک است اما از ظرفیت های بسیار خوبی در گیاهان دارویی، صنایع دستی و حوزه گردشگری داخلی و خارجی برخوردار است که باید به خوبی از این ظرفیت ها برای توانمندسازی عشایر استان بهره برد.
رئيس سازمان امور عشایر کشور در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به اینکه جامعه عشایر در بحث تدین، ولایتپذیری، دینداری و وطن پرستی امتیاز اول را دارند خاطرنشان کرد: در حوزه دفاع نیز وجود جامعه عشایری در مرزها برای ایجاد امنیت بسیار ارزشمند است.
وي بيان داشت: جامعه عشایری با خصلتهای خاص نجابت، غیرت و مقاومت در برابر سختیها شناخته شدهاند و با وجود اثرگذاری فوقالعادهای كه دارند توقعات آنان از کشور و دولت حداقلي است.
قندالي با بیان اینکه حفظ کرامت عشایر برای ما بسیار مهم است، اظهار داشت: عشایر گرچه به لحاظ مالی محروم هستند اما برای خود داراي کرامت و نجابت هستند و ثروتی معنوی دارند که بسيار ارزشمند است.
ثبت دیدگاه