سرپرست ادارهکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری گفت: امروزه یکی از چالشهای اساسی جامعه عشایری اقتصاد و معیشت مبتنی بر دامداری محض است.
وی با اشاره به اینکه مساحت مراتع در اختیار عشایر در چهارمحال و بختیاری یک میلیون و ۹۰ هزار هکتار است، ادامه داد: عشایر استان دارای یک میلیون و ۱۹۱ هزار و ۹۵۷ دام سبک هستند.
محمودی عنوان کرد: حوادث و بلایای طبیعی از جمله خشکسالی طی سالهای اخیر آسیبهای زیادی به عشایر ایران و استان چهارمحال و بختیاری وارد کرده است که این موضوع میتواند به عنوان یکی از چالشهای جدی که در سالهای آینده پیش روی عشایر قرار دارد شناخته شود البته سال گذشته شاهد وقوع بارشهای خوبی در استان بودیم و خوشبختانه عشایر هماکنون در وضعیت نسبتاً مطلوبی قرار دارند، همچنین کاهش درآمد عشایر به دلیل هزینههای بالای تولید و وجود واسطهگری در خرید محصولات آنها یکی دیگر از چالشهای عشایر این استان است.
سرپرست ادارهکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری فقر مراتع یکی دیگر از چالشهای جدی عشایر در استان است، اضافه کرد: وابستگی اقتصادی عشایر به دام و مرتع نیز یکی دیگر از چالشهای عشایر محسوب میشود که لازم است تنوعبخشی معیشت عشایر در دستور کار قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: با توجه به چالشهایی که برای عشایر چهارمحال و بختیاری وجود دارد افزایش شاخصهای توسعه در سطح استان در دستور کار قرار گرفته است همچنین اقدامات مؤثری در راستای توسعه کارخانه اتحادیه امور عشایر استان صورت گرفته تا به این ترتیب درخصوص تأمین نهادههای دامی خدمات مطلوبتری به عشایر استان ارائه شود، تکمیل بیش از شش پمپاژ آب کشاورزی در مناطق عشایری استان نیز در دستور کار قرار دارد که تعدادی از این پمپاژها نیز به بهرهبرداری رسیده است.
محمودی با بیان اینکه همکاری با قرارگاههای پیشرفت و آبادانی به ویژه گروههای جهادی و بسیج سازندگی جهت ارائه خدمات مطلوب به عشایر چهارمحال و بختیاری درحال انجام است، یادآور شد: احداث شهرکهای عشایری در سطح استان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است در همین راستا مجوز ایجاد دو شهرک دریافت شده و پیگیریهای لازم جهت آغاز عملیات اجرایی نیز درحال انجام است.
سرپرست ادارهکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری بیان کرد: تغییر و تحول همواره با جوامع بشری همراه بوده است جامعه عشایری نیز تاکنون نسبت به زمان گذشته تغییراتی داشته است اما متأسفانه بسیاری از این تغییرات بسیار عمیق بوده، امروزه یکی از چالشهای اساسی جامعه عشایری اقتصاد و معیشت مبتنی بر دامداری محض است البته این نوع اقتصاد در گذشته پاسخگوی نیاز عشایر بوده اما در جامعه امروزی معیشت تک بعدی جوابگو نخواهد بود و جامعه عشایری در آینده با مشکل مواجه میشوند همچنین طی سالهای گذشته تغییراتی در آبوهوای ایران ایجاد شده و شاهد خشکسالیهای پیاپی در اکثر نقاط کشور بودیم و این مباحث زنگ خطری را به ما ابلاغ میکند که اگر برای جامعه عشایری و تغییر اقتصاد تک بعدی آنها چاره اندیشی نشود در سالهای آینده با کاهش جمعیت جامعه عشایری روبرو خواهیم شد درنتیجه امنیت غذایی سایر اقشار جامعه در معرض خطر قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه نهادینه کردن طرحهای تنوعبخشی در جامعه عشایری به فراهم کردن زیرساختها نیاز دارد، افزود: اولین زیرساخت موردنیاز آموزش فنی و حرفهای به جامعه هدف است، قرار دادم تسهیلات ارزان قیمت در اختیار عشایر نیز دومین زیرساخت موردنیاز است.
محمودی خاطرنشان کرد: اگر طرحهای چهارگانه جامعه عشایری براساس نیازهای عشایر در استانهای مختلف ایران درنظر گرفته و اجرا شوند میتوانند تأثیر بسزایی داشته باشند.
ثبت دیدگاه