در حاشیه مراسم تجلیل از فعالان بخش کشاورزی استان که با حضور رئیس سازمان حفظ نباتات کشور،سرپرست معاونت اقتصادی استاندار،رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان و جمعی از مدیران استانی در سالن شهید سلیمانی جهاد کشاورزی استان برگزار شد، از زن نمونه عشایری استان تجلیل شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل امور عشایر استان چهارمحال و بختیاری:
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در مراسم تجلیل از نمونههای بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: یکی از قانونهایی که وزارت جهاد کشاورزی برای ما تکلیف کرده افزایش ضریب امنیت غذایی است.
وی با اشاره به اینکه وظیفه دولت حرکت در مسیر امنیت غذایی است تصریح کرد: ما باید بتوانیم با برنامه ریزی های صحیح به اقتدار غذایی دست پیدا کنیم.
حسین رنجبر اقدام، بیان داشت: ما نه تنها باید به راحتی به مواد غذایی دست پیدا کنیم بلکه باید به اقتدار غذایی نیز دست پیدا کرده و غیر از نیاز مردم خود ایران بخشی از محصولات را نیز به کشورهای دیگر صادر کنیم.
وی تشریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی در سال پیش از سند الگوی کشت در حوزه زراعت رونمایی کرد و امسال نیز الگوی کشت باغات را در دستور کار خود قرار داده است.
رنجبر اقدام عنوان کرد: لازم است دولت حمایت خاصی از حوزه بخش کشاورزی انجام دهد تا به یک تولید کافی در سطح کشور دست پیدا کنیم.
وی اضافه کرد: در سال جاری رشد خوبی در تولیدات گندم داشتهایم اما تا میانگین نرم کشوری فاصله زیادی داریم و لازم است در این راستا تقویت صورت گیرد.
رنجبر اقدام، کمبود آب را در بخش تولیدات کشاورزی یک مشکل اساسی دانست و گفت: مدیریت آب در بخش کشاورزی باید صورت گیرد تا کشاورزان ما مشکلی برای تأمین آب نداشته باشند.
وی خاطر نشان کرد: باید مطالعات زیر ساختی برای برنامههای توسعهای انجام شود تا سرمایه گذار بتواند از آن محصول بهره کافی را ببرد و کشور ذی نفع باشد در غیر این صورت شاهد اتفاقات زیادی از توزیع نا متوازن در حوزه کشاورزی خواهیم بود.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: در سال جاری علی رغم بارندگیهای خوبی که صورت گرفت بازهم نسبت به نرم طبیعی فاصله زیادی داریم.
رنجبر اقدام، اظهار کرد: کشاورزان، مدیران و کارشناسان باید توجه داشته باشند که طغیان آفات و بیماریها بسیار مهم است و باید از سمها و آفت کشهای استاندارد استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه درفرآیند تولید سهم آفت کشها یک یا دو درصد است گفت: ما نیازمند آفت کشهایی هستیم که خطرات زیست محیطی نداشته و کارایی بیشتری داشته باشد.
رنجبر تصریح کرد: رویکرد ما به حداقل رساندن آفت كش هاي شیمیایی بوده و لازم است کشاورزان کود و مواد آفت کش را از فروشگاههای معتبر خریداری کنند.
رنجبر با اذعان بر اینکه شناسنامه دار کردن عرصههای تولید کشاورزی یکی از برنامههای مهم وزارت است بیان داشت: با شناسنامه دار کردن محصولات کشاورزی ارتقا کیفیت نیز بالا میرود و محصول بی کیفیت وارد بازار نمیشود.
قابل ذكر است: در پايان از ۳۶ پروژه بخش كشاورزي استان به مناسبت هفته جهاد كشاورزي با اعتباري بالغ بر ۱۰۶ ميليارد تومان واشتغالزايي بيش از ۱۸۷۹نفر، رونمايي واز نمونه هاي بخش كشاورزي استان از جمله زن نمونه عشایری سرکار خانم صدیقه حیدری تجليل شد .
صدیقه حیدری در زمینه باغداری ،کشاورزی ،تولید کود ورمی کمپوست و نیز به عنوان مربی شاخه های مختلف صنایع دستی از جمله انواع گلیم و تابلو فرش فعالیت می نماید.
همچنين،به شكرانه افزايش كمي وكيفي برداشت محصولات باغي وزراعي درسال جاري با توجه به بارش هاي خوب زمستانه سال گذشته و اقدامات بسيار موثر وچشمگير ومشاركت سازمان جهاد كشاورزي استان وباغداران جهت جلوگيري از خسارت سرمازدگي بهاره ، آئين شكر گزاري برداشت محصولات انجام شد.
ثبت دیدگاه